אוהבים "על האש"? תכירו את הברביקיו הקוריאני, שזה "על-האש" בסגנון הקוריאני - כל יום, במזגן ובלי העשן

אתם בטח תוהים לעצמכם-"על מה היא מדברת- לעשות על האש במזגן? כל יום? ובלי הריח של העשן? אין מצב. הרי הרגע חזרנו מעל-האש של עצמאות, גמורים מעייפות ודביקים מהחום".
כן, גם אני הייתי כזו, עד שהגעתי לדרום קוריאה וראיתי שיש דרך אחרת לעשות על האש. לפני-כן, חשבתי שעל האש זה משהו שמייחד אותנו הישראלים, והתרבות המערבית באופן כללי, וכנראה שלא נראה את זה באסיה (הרי הם אוכלים רק אורז  ). אז זהו, שלא.
העל-אש, או בשמו השני – ברביקיו – כבר מזמן נחלת כלל העולם. ומה עם הקוריאנים?
הם אימצו לעצמם את מנהג האכילה על הגריל באופן קבוע – ואוכלים כך כמעט כל יום. 

korean barbecue
Photo by Lior Dikstein

איך הם עושים זאת? פשוט מאוד, ובלי להתלכלך או להסריח מהעשן

רגע, רגע – איך?! אז ככה:
הקוריאנים אוכלים הרבה בחוץ, והברביקיו הקוריאני הינו מנהג אוכל תרבותי פופולרי מאוד. כמעט בכל שכונה תוכלו למצוא מסעדה שיש לה את כל הכלים והציוד לעל האש המיוחד שלכם. הציוד הזה הוא נוח וקל מאוד – מדובר בשולחנות, שבאמצע שלהם יש מקום מיוחד לאחסון גחלים חמות המכוסות ברשת גריל. מעל לשולחן יש מכשיר לאיסוף אדים, גמיש ומתכוונן, כך שאפשר לקרב או להרחיק אותו מהגריל ככל שהאש חזקה יותר/פחות. בהגיעכם למסעדה, תתבקשו לומר איזה סוג בשר אתם רוצים ובאיזה משקל, ומשם הדרך לצלחת קצרה.
אה! מדהים, לא? מקבלים את הבשר טרי, טרי ואיזה סוג של בשר שאנחנו רוצים. 
עד שהבשר מגיע, מתחילים לכוון את חום הגחלים כך שיתאימו לנו (לנו לא היה מושג, החבר'ה המקומיים עזרו לנו) ואז כשהבשר מגיע ישר מניחים אותו על הגריל – ומחכים, כל אחד ומידת העשייה שהוא אוהב.

רגע, אולי זה בעצם טריק? הם נותנים לנו לעבוד במקומם, להכין את האוכל, ועוד גובים מאיתנו כסף?

אז זהו, שלא בדיוק. באמת אנחנו מכינים את האוכל, וכך גם שאר הסועדים. אך, כשחושבים על זה, זה ממש נוח – האוכל מגיע אלינו טרי, כולל אספקה מחודשת של התוספות המקובלות ללא הגבלה הנקראות גם banchan, וכוללת בין היתר אורז, ירקות, בצל, קימצ'י, רטבים ועוד. בנוסף לשירות תוספת גחלים חמות כשצריך, מנקים אחריכם וכמובן אם רק תבקשו – גם יעזרו לכם להכין את הבשר. אבל את האמת, זה כל הכיף! זה הופך את החוויה לצאת לאכול, לחוויה חברתית. ראינו מסביבנו חבורות ומשפחות של אנשים, שיוצאים לאכול ומדברים ביחד, וכמעט אף אחד בלי הטלפון שלו. זה שונה מאוד מ"רק ללכת לאכול".
אז נכון, אם אתם ממששש מורעבים, לכו לקנות איזה המבורגר. לא בטוח שזה יהיה מהיר יותר, אך לפחות האוכל יהיה מול הפנים שלכם רק כשהוא לגמרי מוכן לאכילה.

korean barbecue
Photo by Sj Baren on Unsplash

עוד כמה נקודות מעניינות

1. בדרום קוריאה, אוכלים כמעט הכל, וזה אומר באמת כמעט הכל – גם על הגריל. דברים שראינו למשל שעושים על הגריל – החל מבשר בקר וחזיר ועד רגלי תרנגולות ורגלי צפרדעים..אז לפני שאתם מתחילים לשים על האש, תוודאו מה אתם מזמינים
2. הקוריאנים נוטים לאכול את הבשר בתוך עלי החסה – מניחים בשר וכמה תוספות על חסה, מגלגלים ואוכלים. 
3. הברביקיו הקוריאני מושך תשומת לב ברחבי העולם, ויותר ויותר מסעדות בסגנון הזה נפתחות.

נ.ב
אני אוכלת כשר בחו"ל, ובעלי היקר אוכל הכל. כך שבזכותו יכלתי לחוות את החוויה, להיות נוכחת במסעדות הללו ואף להכין לו על הגריל! (בו זמנית הזמנתי לעצמי דג מקרל:) שמאוד נפוץ ופופולרי בקוריאה, וכמובן כשר! )

Lynn is doing a Korean barbecue

הגיע הזמן לנסות. תייגו אותי ותגידו איך היה.

שלכם,
הקוריאנית

korean barbecue animation

תעקבו אחרינו ותישארו מעודכנים