"ירח הדבש שלנו בדרום קוריאה המופלאה - חלק ראשון

"רגע מה, קוריאה? לא הבנתי, משעמם לכם? מכל המקומות בעולם, את זה בחרתם? מה אפשר לעשות שם?"

לא משנה למי סיפרנו שאנחנו נוסעים לשם, התגובות היו דומות – למשפחות, לחברים, לאנשים שפגשנו ברחוב או בשדה התעופה (כן, בישראל אתה מדבר עם אנשים שאתה לא מכיר כאילו אתם חברים שנים). היום, כל מי שמדבר איתנו על זה כבר מתכנן את הטיול שלו לדרום קוריאה.

איך הכל התחיל? ומה עשינו שם? היכונו להתאהב בחלק הראשון מהסיפור שלנו.

הסיפור שלנו התפרסם גם ב-YNET

לפני שנתחיל ונצלול לפרטי המסלול והמסע, קבלו הצצה לוידאו מהטיול שלנו, כפי שפורסם ב-YNET

לכתבה המלאה ב- YNET היכנסו ללינק

המסע לקוריאה: ההתחלה

2008, היה זה ערב משמעם למדי, רגיל, כזה שאינו מתפתח לכיוון ספציפי, בו הייתי בשלהי התיכון ותחילת השירות הצבאי. דפדפתי בערוצי הטלוויזיה ולפתע ראיתי את השם "היהלום שבכתר" על הצג. זה משך את תשומת ליבי, היה בזה יותר מן ההסבר השכלתני, האינטואיציה דחפה אותי (ואולי גם התקווה שהנה סוף סוף מצאתי משהו מעניין לראות). הדמויות היו מהפנטות על המסך, השפה הייתה חדשה לי, לא הכרתי דבר כזה לפני כן. זה סיני? יפני? לא העליתי בדעתי שיש דבר כזה קוראיני. תוך כדי הפרק הראשון שראיתי, הבנתי שיש כאן שכבות תרבותיות עמוקות, והסקרנות דחפה אותי לחפש את הסדרה ולראותה במלואה. מאז, אני נחשפת ולומדת את רזי התרבות הקוריאנית, והיא מדהימה.

את ליאור, בעלי, הכרתי באוניברסיטה, ואני לא בטוחה שאז הבין לגמרי את האהבה שלי לקוריאה. אחרי שהתחתנו, התחלנו לחשוב על מקומות לטוס אליהם לירח דבש, ואני הצעתי בהתלהבות, דרום קוריאה!
"ירח דבש בדרום קוריאה?! יש לנו כל כך הרבה מקומות אחרים בעולם לראות. מקומות יפים, עם נופים מרהיבים, אוכל טוב, שכנראה גם נבין בהם את השפה. מה נעשה בקוריאה? אני מעדיף דרום אמריקה, או הודו. אפילו דרום אפריקה נשמע לי טוב". זה היה בעלי, כשהעליתי את הרעיון.
ירדתי מזה, הבנתי שזו בקשה לא שגרתית, וזכותו שנבחר יחד את היעד לירח הדבש, יעד ששנינו נהנה. תוך שבוע כבר היה לי מסלול ותוכנית לדרום אפריקה, ואז יום אחד הוא שלח לי בוואטאפ – "שומעת? קראתי על דרום קוריאה, נשמע בול בשבילנו וממש מגניב. אני זורם". השאר – היסטוריה!

South Korea Summary - by YNET
איורים מתוך shutterstock

התחלנו! היעד: סיאול

אז יצאנו לדרך. אחרי 14 שעות טיסה, עם קונקשן במוסקבה באמצע, נחתנו בנמל התעופה אינצ'ון הסמוך לסיאול, בירת דרום קוריאה. את פנינו קיבל רובוט שמטייל ברחבי השדה ומנחה אנשים אבודים (כמונו) אל היציאה. "אמרתי לך שקוריאה מדהימה!", "קראתי בקול לבעלי.
משם הדרך לעיר הבירה שבה מתגוררים כ-9.8 מיליון תושבים הייתה מהירה – קנינו כרטיס Tmoney (הרב-קו של קוריאה) ועלינו לאוטובוס מרווח, עם WiFi חינם, שלקח אותנו לדירת ה-Airbnb שהזמנו. מיד הבנו שאנחנו במקום טוב עם תמהיל של צעירים ומבוגרים, חנויות ודוכני אוכל, בתי קפה (ברחבי העיר יש כ-20 אלף כאלה!), בית קולנוע, תחנת רכבת במרחק הליכה ועוד. כשראיתי בני נוער בלבוש מסורתי שרים שירי חג בקוריאנית, הרגשתי כאילו נכנסתי לאחת הסדרות הקוריאניות שאני כה אוהבת.

Korean youth with traditional clothing
מהר מאוד הבנו שנכנסנו לעולם שבו דו-קיום: מודרניות עכשוויות לצד היסטוריה ותרבות עתיקה בת אלפי שנים

ארמונות מלכות קוריאה, קפיצה לעבר

לא הרבה יודעים, אך דרום קוריאה הייתה ממלכה מאוד חזקה שעיצבה את פני האזור לפני מאות ואלפי שנים. ארמונות המלכים נשמרו עד היום ומתוחזקים באופן שוטף, וחלקם מוכרים כאתרי מורשת לאומית על ידי UNESCO.

בדרך לארמון המלך (Gyeongbokgung), הגדול והמפורסם ביותר בסיאול, ראינו זוג קוריאנים הולכים יד ביד ולובשים האנבוק (Hanbok) מסורתי – ובשנייה נדלקתי: "זה כמו בסדרות", אמרתי לבו זוגי, "אני רוצה גם". ליד הארמון מצאנו חנות שבה אפשר לשכור האנבוק, והשאר היסטוריה.

Girl wearing Korean hanbok
לין בצילום למזכרת בארמון עם לבוש מסורתי
Korean Palace at night
גילינו שהארמונות בלילה זו חוויה אחרת – הם מוארים בתאורה מיוחדת, וחומת האבן שמקיפה אותם גורמת לאשלייה של קפיצה למימד זמן עתיק יותר
Korean Palace at night

חייכו, עומדים לצלם אתכם 🙂

Korean photo gestures
מהר מאוד ראינו שיש דפוס חוזר של פוזות צילום. תנועת ה"וי" (V) היא רק חלק מהן.
Korean photo gestures

גם אני עשיתי עם המקומיים!

הופה גאנגנם סטייל!

כנראה שתיהיה תמימות דעים בדעה שגאנגנם סטייל זה השיר שגילה לעולם את הקיי-פופ (Korea-Pop). השיר מדבר על סגנון החיים באזור הגאנגנם בסיאול, סגנון ששונה מאוד מסיאול המסורתית ונחשב למערבי יותר. בכל פינה יש נורות ניאון בוהקות בצבעים מתחלפים, מוזיקה, מסעדות, ברים, מועדונים ורכבי יוקרה.

Gangnam area
כל ערב בשעה 18:00 מתנגנן השיר ואנשים רוקדים על הבמה הרשמית של הגאנגנם סטייל - גם אנחנו עשינו את זה !

פרט לגאנגנם ולארמונות, בסיאול קיימות המון שכונות שכיף לטייל בהן, והן כוללות מבחר עצום של אוכל רחוב, מסעדות, בתי קפה, מועדוני מוזיקה, מופעים וחנויות. אחת מאותן שכונות היא מיונגדונג (Myeongdong) הקרובה למגדל סיאול, שהדרך אליו עוברת בטיפוס מדרגות רבות או ברכבל. בחרנו במדרגות, ונדהמנו לראות בדרך למעלה מתקני כושר.

Lynn and Lior on their way to the N tower
ליאור לוקח הפסקה מטיפוס המדרגות לעשות כושר. אני לקחתי הפסקה לנמנם

סיימנו את המסלול בארוחה בשוק האוכל במיונגדונג. נורא היה קשה לנו לבחור מה לאכול מתוך מיליון ואחד הדברים שיש!

Korea Street food
דוכני האוכל המרהיבים והמגוונים בשוק האוכל במיונגדונג, סיאול
Korea Street food
דוכני האוכל המרהיבים והמגוונים בשוק האוכל במיונגדונג, סיאול
Korea Street food
דוכני האוכל המרהיבים והמגוונים בשוק האוכל במיונגדונג, סיאול

בוקנסאן, טרק עם אמא אדמה

מהשכונות המשכנו לבוקנסאן (Bukhansan) – שמורת טבע יפהפייה וגדולה שנמצאת במרחק נסיעה מהעיר וכוללת מסלולים בדרגות קושי שונות. התפלאנו לראות גם אנשים מבוגרים מאוד (בגיל של סבתא שלי) וגם ילדים בני 8-7, שעושים את המסלולים שאנחנו עשינו.

Seoul tracks at nature
המסלולים היפים בטבע שמסביב לסיאול, שמורת בוקנסאן
Seoul tracks at nature
ליאור משקיף על סיאול
Seoul tracks at nature
אני, בסיום הטיפוס לגובה 800 מטרים. עייפה, אך מרוצה, ונהנית מאוויר נקי מזיהום, רעש ותדמית.

מגדלי המשאלות

מי שמטייל בהרים נתקל מעת לעת במגדל משאלות מאבנים. בעבר האמינו הקוריאנים שאם יש לך משאלה ואתה רוצה להתפלל עבורה, אז אם תתפלל על אבן, עץ, או ירח המשאלה שלך תתגשם. גם כיום יש עדיין אנשים שמאמינים בזה, ובונים מגדלי אבנים.

Seoul tracks at nature
האבן שלנו גם שם עכשיו

ביקור בגבול המפורז עם צפון קוריאה

קמנו מוקדם בבוקר ונסענו אל אחד המקומות המרתקים בעולם. הצטרפנו לסיור עם מדריכה שסיפרה לנו על המקום המיוחד הזה, על משפחות שחצויות בין שתי הקוריאות, על גיבורים שחצו את הגבולות וסיכנו הכול, על היחסים הדיפלומטיים בין המדינות ועוד.

בדרך לעמדת התצפית על שטחי צפון קוריאה עוברים בשטחי האזור המפורז. כשמביטים אל הצפון רואים בעיקר צחיחות ושממה אל מול הדרום הפורח. במסגרת הביקור נכנסנו לתוך מנהרה עמוקה וארוכה שמסתננים מהצד הצפוני חפרו לתוך הצד הדרומי. אחרי המנהרה (שממנה אין לנו תמונות כי אסור להכניס טלפונים) המשכנו אל תחנת הרכבת שמובילה לצפון קוריאה. הרכבת נבנתה בשיתוף פעולה בין הצפון לדרום כשהיחסים בין המדינות היו טובים יותר. הספקנו להחתים את המחברת (כי אסור על הדרכון) בחותמת של פיונגיאנג, (Pyongyang​) כאילו ביקרנו בצפון.

TMZ at korea
אנחנו בכניסה לגבול בשעת בוקר מוקדמת, סביבנו תלויים פתקי משאלות לשלום ואחדות
North Korea
מחתימים את המחברת כאילו קפצנו לביקור בפיונגיאנג בקוריאה הצפונית

שלום לך בודהה

דת מאוד רווחת בקוריאה היא הבודהיזם. כמעט בכל מקום ראינו מנזר או מקדש שבו, אם רצינו, עצרנו להירגע מהמולת היומיום ולקחנו כמה נשימות כדי להתחבר שוב אל עצמנו. המיוחד בבודהיזם הקוריאני זה שהוא משלב בין מרבית הכללים של זרמי הבודהיזם בעולם.

Buddha temple
מבקרים את בודהה באחד המקדשים בעיר

רומנטיקה זה כאן

עוד לפני שהגענו ידעתי (מהדרמות הקוריאניות בטלוויזיה) שלקוריאנים יש מחוות רומנטיות רבות.
שמנו לב להמון זוגות ברחובות סיאול שמתחבקים, הולכים יד ביד, מחייכים ועוזרים זה לזה עם דברים. אי אפשר להתעלם מזה, זה בכל מקום. הרומנטיקה מאוד מורגשת באוויר.

Korean Youth
המחשת לזוג הקוריאני בעיני- הוא מגן על פניה מפני השמש כדי שתוכל להסתכל בטלפון. הוא יעמוד שם בשבילה גם רבע שעה אם צריך

ולסיום החלק הראשון, אני וליאור מנסים להיטמע ברוח השטות הרומנטית ומצטלמים עם אחת המחוות המקומיות – לב

Lynn and Lior at South Korea

ובחלקים הבאים של סיפור ירח הדבש שלנו:

לין (הקוריאנית) תמשיך לגולל את סיפור ירח הדבש שלה ושל ליאור בדרום קוריאה, ותיקח אותנו במסע אל ערים נוספות כמו בוסאן, ג'אונג'ו והאי ג'ג'ו.

יש למה לחכות.

תעקבו אחרינו ותישארו מעודכנים

שימו לב – האמור מעלה אינו מבטיח את איכות המוצרים או השירותים המוצגים. הקוריאנית אינה אחראית לכל נזק ישיר או עקיף הנובע משימוש במוצרים או בשירותים כאמור.